FAQ

FAQ

Home » FAQ

De meest gestelde vragen

Hier vindt je antwoorden op enkele veelgestelde vragen met betrekking tot onze auto airco services. We begrijpen dat je mogelijk vragen heeft over het onderhoud, de reparatie en de werking van je auto airco. Lees verder voor nuttige informatie en antwoorden op vragen die je mogelijk hebt. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice, we staan je graag te woord.

R1234yf is geïntroduceerd als vervanger van R134a vanwege zijn milieuvriendelijkere eigenschappen. Hoewel beide koelmiddelen hun unieke kenmerken hebben, is R134a minder efficiënt met een verminderd koelvermogen en suboptimale thermische eigenschappen onder hoge druk. Aan de andere kant functioneert R1234yf onder lagere drukken, is vriendelijker voor de ozonlaag en kan in bepaalde situaties een betere efficiëntie bieden dan R134a.

De prijzen voor het aanvullen van airconditioners met R134a liggen tussen de €59,- en €85,-. Voor de meest recente tarieven kunt u een kijkje nemen op onze prijslijst.

De kosten voor het aanvullen met R1234YF gas liggen tussen de €120,- en €160,-. Raadpleeg onze prijslijst voor de meest recente tarieven.

Van de auto’s die vóór 2015 zijn geproduceerd, maakt 90% gebruik van R134A gas. Echter, sommige modellen van Citroën en Peugeot hebben vanaf 2013 al het R1234YF systeem geadopteerd. Sinds 2015 zijn vrijwel alle auto’s voorzien van de R1234YF gasinstallatie.
Doorgaans vind je onder de motorkap een sticker die het type gassysteem aangeeft, te herkennen aan een sneeuwvlok-afbeelding.

Wanneer er een lekkage is in het aircosysteem van uw auto, zullen we eerst een diagnose uitvoeren. Indien een directe beoordeling mogelijk is, ontvangt u onmiddellijk een offerte. Zo niet, dan plannen we een vervolgafspraak in om de situatie nader te onderzoeken en de airco te herstellen.

Als de airco-compressor niet werkt, proberen we direct een diagnose te stellen. Als dat ter plekke niet lukt, plannen we een afspraak in voor verder onderzoek en eventuele reparatie van de auto-airco.

Wanneer uw airco na het bijvullen nog steeds niet werkt en de diagnose direct ter plekke kan worden gesteld, wordt het systeem geleegd en worden enkel de diagnosekosten van €30,- in rekening gebracht, in plaats van de All-in Beurt prijs van €59,-. Mocht een directe diagnose niet mogelijk zijn, dan hoeft u niets te betalen.

De gemiddelde duur van een All-in airco beurt is ongeveer 30 minuten, hoewel het soms tot 10 minuten extra kan vergen. U kunt er dus op wachten.

Om issues zoals een defecte airco compressor of een lekkage te voorkomen, is het raadzaam de airco van uw auto elke 2 jaar te laten onderhouden en bijvullen, zelfs als deze nog naar behoren functioneert. Wanneer u onzeker bent over het laatste onderhoud van de airco, bijvoorbeeld omdat u de auto recent heeft aangeschaft, adviseren we alsnog een onderhoudsbeurt in te plannen. Zo voorkomt u onaangename financiële verrassingen.

Algemene vragen

Onze openingstijden zijn:
maandag: 09:00–18:00
dinsdag: 09:00–18:00
woensdag: 09:00–18:00
donderdag: 09:00–18:00
vrijdag: 09:00–18:00
zaterdag: 09:00–15:00
zondag: Gesloten

U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door ons te bellen, of langs te komen op onze locatie. Voor meer informatie over contact, bezoek onze contactpagina.

U kunt gemakkelijk een afspraak maken via onze afspraken pagina. U kunt ons ook altijd bellen.

Wij zijn gevestigd aan de Blankenburgstraat 145 in Rotterdam. Maak een afspraak of kom langs.

Wij bieden verschillende airco diensten aan. Hierbij te denken aan: Airco check, Airco bijvullen, Airco reparatie, Airco reinigen. Maar ook voor geurbehandelingen zoals: Airco geurbehandeling en Ozon behandeling.